El 2013, la UNESCO va aprovar esta celebració. El 2020 també es va proclamar el primer dijous de novembre com a Dia Internacional contra la Violència i l’Assetjament Escola. Està clar que hi ha una gran preocupació a tot el món per este greu problema; la societat li vol posar fi i, gràcies als avanços en la informació, les comunicacions, la divulgació i l’accés a les evidències científiques, la ciutadania sap que encara queda molt per fer.

Se sol dir que “el Dia de la Pau ha de ser cada dia”, que “el Dia dels Enamorats ha de ser cada dia”, etc. No deixem passar l’oportunitat de hui per a difondre un missatge important: hi ha escoles i instituts on saben molt bé quines accions poden acabar amb l’assetjament escolar. Ho saben perquè ho estan comprovant cada dia.

Al Periódico Educación tenim un seriós compromís amb la millora social i el rigor científic. La ciutadania té dret a conéixer tant les coses que diu la ciència que han funcionat per a previndre i reduir el bullying com aquelles experiències de centres educatius on han aplicat estes evidències científiques.

Compartim a continuació algunes publicacions anteriors relacionades amb la prevenció de la violència escolar. Tu també pots contribuir hui a millorar les vides de xiquets i xiquetes, per exemple compartint este article.

[Image by Freepik]