La ciutadania té un creixent accés obert a la informació científica sobre educació i, per tant, expressa un rebuig creixent a les polítiques que es basen en faules que generen mals resultats educatius i no en les evidències científiques que els milloren. Quan no tenien eixa informació, els diferents sectors de la ciutadania donaven suport a les polítiques educatives dels qui tenien la seua mateixa ideologia, però ara no les secunden si es basen en ocurrències en lloc d’en les evidències científiques d’impacte social, les quals han demostrat que milloren l’educació i la societat. El Periódico Educación va nàixer per a posar eixes evidències a l’abast de tota la ciutadania. Els qui les lligen i les usen ja estan millorant, mentre que els qui usen les faules que solen difondre altres mitjans empitjoren els resultats.