Una educació i formació universitària feminista que incloga la igualtat de gènere i la prevenció de la violencia, promou autors com Foucault?

Fa anys que treballem per aconseguir una formació universitària i no universitària que incloga diversitat de referents en llaures a la igualtat de gènere i una educació no masclista. En aquesta anàlisi i debat, quan ens atrevirem a no presentar com a referents en els nostres programes d’educació a autors que van exercir en la pràctica i van defensar amb els seus escrits els abusos sexuals a menors i les violacions?

La Pedagogia, l’educació que més millores socials ha aportat al llarg de la història, no han tingut a autors com Foucault de referent o han fet un reconeixement públic del seu error.

Des de Periódico Educación celebrem i donem suport a la recent petició “Trenquem el silenci en l’àmbit intel·lectual”, un pas importantíssim per a continuar avançant cap a una Acadèmia que promoga la igualtat, la llibertat i l’avanç social.

By Esther Roca

Durant 12 anys, mestra d'educació especial i assessora d'educació inclusiva en la Generalitat Valenciana. Actualment, professora de la Universitat de València. Les seues línies d'investigació inclouen les Actuacions Educatives d'Èxit en diversitat de grups socials i etapes d'aprenentatge, la formació docent, la inclusió educativa i la socialització preventiva de la violència de gènere.