El 24 de gener va ser declarat Dia Internacional de l’Educació per l’Assemblea General de les Nacions Unides, en celebració del paper que l’educació exerceix en la pau i el desenvolupament.

Sense una educació de qualitat, inclusiva i equitativa per a tothom i d’oportunitats d’aprenentatge al llarg de tota la vida, els països no aconseguiran assolir la igualtat de gènere ni trencar el cicle de pobresa que deixa endarrerits milions de xiquets, joves i adults .

UNESCO

Volem felicitar a totes les persones que formen part de comunitats educatives i contribueixen amb el seu treball, amb les seues aportacions, amb la seua implicació i col·laboració, a la millora dels centres educatius. Professorat d’infantil, de primària, secundària, de FP, de persones adultes, d’universitat… famílies d’alumnes, voluntariat, personal investigador que dedica la seua vida a indagar i difondre les claus, les teories i les pràctiques que estan donant els millors resultats actualment…  i moltes altres persones que de diferents maneres fan possibles els avanços i les millores en educació des de casa, des d’associacions i altres col·lectius i iniciatives, des de la política…

Des del Periódico Educación, contribuïm divulgant les evidències científiques d’impacte social, és a dir, les que ja estan millorant l’educació a diferents parts del món. També estem aportant experiències i exemples de professionals i centres educatius que duen a terme pràctiques basades en evidències per a millorar els resultats acadèmics i la convivència de tot el seu alumnat.

Així estem incloent al debat educatiu una visió transformadora, més enllà de la queixa:

  • Quan es parla de la baixa motivació de l’alumnat, parlem de les claus per a augmentar-la.
  • Quan es parla del baix nivell de l’alumnat universitari, donem visibilitat a les veus que escapen del pessimisme i les baixes expectatives.
  • Quan es parla de les desigualtats socials, parlem amb els qui les estan superant dia a dia.
  • Quan es diu que la inclusió és una utopia, donem veu als qui l’estan vivint i els qui estan treballant per portar-la a més centres educatius.

I el que queda per vindre. Gràcies per llegir-nos, i gràcies per compartir amb altres persones!