Quan arriben les vacances, moltes persones troben este moment ideal per a gaudir de la lectura com un dels grans plaers del temps d’oci. Així, l’estiu es presenta com una oportunitat magnífica per a continuar cultivant la ment, l’ànima i el plaer amb els millors textos creats per la humanitat, ja siga com a lectura individual, compartida amb els nostres fills i filles o per a participar a alguna de les tertúlies literàries dialògiques que s’organitzen.

D’entre molts títols que podria citar, Somni d’una nit d’estiu, de William Shakespeare, és un dels que trie com a proposta de lectura estiuenca, no només perquè el seu títol resulta molt suggerent en esta època de l’any sinó per ser una obra literària clàssica i, a més, per haver estat escrita per un autor com Shakespeare.

Qui no ha somiat mai fantasies amb amors i amistats a les nits d’estiu? En este bell i divertit llibre trobarem una història molt actual que segur que ens recorda a vivències que formen part de les nostres vides i records. A més, anirem descobrint una gran riquesa de vocabulari, expressions i temes profunds que abasten sentiments universalment valorats que connecten amb les nostres preocupacions o els nostres somnis. Precisament això ens pot enriquir intel·lectualment i sentimentalment mentre gaudim del relat.

En concret, en Somni d’una nit d’estiu, la quantitat de vocabulari culte i bell que apareix és fascinant, encara que em resulta encara molt més interessant la manera com es manifesten fets, sentiments i emocions, perfectament comprensibles, mitjançant el doble sentit, la metàfora, la ironia, etc. A més, el to jovial, còmic i de fantasia que marca la trama fa d’este text teatral un llibre divertit i ràpid de llegir on al mateix temps es poden entreveure temes tan profunds com l’amor, l’amistat, el respecte… davant altres temes com la insolidaritat femenina, la rivalitat, l’embolic… la qual cosa convida a reflexionar-hi.

Llegir-lo amb els nostres fills i filles, tant de primària com de secundària, ens permet entaular diàlegs al voltant de temes que de vegades, altrament, se’ns fa difícil abordar. A més, en conversar amb ells i elles, refermem els nostres vincles, ens coneixem un poc millor i els serveix per a estar més preparats davant les adversitats que els planteja la vida, davant les interaccions que tenen en altres entorns menys segurs, aprenent a estar atents i atentes, a saber triar i llegir o preveure situacions desagradables, perquè el simple fet de debatre-ho pot ser un factor de protecció.

Us convide a descobrir Somni d’una nit d’estiu!

 [Imatge Freepik]

By Elísabet Gómez

Mestra d'educació infantil i primària