Hui es presenta a la seu del Parlament Europeu la conferència final del projecte marc europeu Horizon 2020 ALLINTERACT. Una trobada en què es presenten les troballes principals amb polítics de la Comissió Europea, persones científiques, entre les quals estan les cinc primeres en violència de gènere i impacte social, així com ciutadania.

En el Panel 4 de la jornada, “Adhyayana: plataforma científica sobre educació”, ha intervingut Ani Mamreyan, alumna de tercer d’educació primària de l’escola L’Escolaica situada a Cullera, València. Ani ha incidit en com és d’important per a la seua escola debatre alguns dels temes que presenta la plataforma d’educació Adhyayana. Aquesta plataforma recull temes essencials en l’educació i la vida de les xiquetes i dels xiquets, identificant les evidències científiques i els enganys existents actualment.

Ani ha compartit el debat emocionant que a la seua classe van mantenir sobre l’amistat i la seua aportació clau per a superar la violència i aconseguir eradicar el bullying de la seua escola. A la sortida de la trobada li hem pogut fer una breu entrevista:

Ani, a la teua exposició expliques que us va agradar a la classe fer tertúlia amb el post de la plataforma. Per a tu és important conéixer quines coses diu la ciència i quines coses són falses sobre la violència i l’amistat?

Per a mi sí que és important perquè així no tens problemes, no et fan res, no pateixes, perquè aprenem que els amics t’ajuden, perquè una persona que té amics està més segura que una persona que no té amics.

I per això has explicat abans a la conferència que l’amistat salva vides?

Sí.

I a la teua escola passa que cada vegada hi ha més xiquets que mai pateixen violència o no?

No, no, a la nostra escola no hi ha violència. Hem aprés que sempre que venim del parc o del pati, hem aprés que el que passe, encara que siga el cap de setmana, ho apuntem i ho parlem. De vegades hi ha xiquets que no escolten els professors, el que diuen de la violència i això, del nostre col·le… però ho parlem.

I això que apreneu a l’escola, t’ho portes a casa o a altres parts?

A tota la meua vida. Sempre que veig que fora de l’escola xiquets es barallen, encara que no els conega vaig i els pare, els dic que no ho facen.

Què diràs als teus companys i companyes d’aquest dia?

Que per a mi ha estat divertit i que m’ha agradat molt estar en aquesta sala perquè es veia una sala molt important.

By Esther Roca

Durant 12 anys, mestra d'educació especial i assessora d'educació inclusiva en la Generalitat Valenciana. Actualment, professora de la Universitat de València. Les seues línies d'investigació inclouen les Actuacions Educatives d'Èxit en diversitat de grups socials i etapes d'aprenentatge, la formació docent, la inclusió educativa i la socialització preventiva de la violència de gènere.