Dia Internacional de l’Educació

L’objectiu 4 de desenvolupament sostenible (ODS) és garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tots i totes. Este objectiu s’enfoca a assegurar que totes les xiquetes i xiquets, homes i dones, joves i adults, i en concret persones vulnerables, tinguen accés a eixa educació, que a més ha de produir resultats d’aprenentatge pertinents i efectius. 

Com contribuïm des del Periódico Educación a este objectiu?

Sabem que la formació del professorat i d’altres agents educatius pot (o no) ser clau per a la millora de l’educació. Per això tenim un seriós compromís amb la difusió de les evidències científiques i les experiències que demostren que no sols és possible avançar cap al ODS 4, sinó que ja s’està aconseguint en aules, escoles, barris, etcètera. Per a les persones implicades en l’educació, és molt rellevant accedir a este tipus d’informació, ja que no sols millorarà els seus treballs, sinó també les seues vides

A més, complim una funció que els mitjans no hem d’eludir: informar la ciutadania perquè puguen millorar les seues vides i les de les seues famílies també en les llars. Un dels punts clau en este procés d’informació és donar a conéixer les faules que desinformen i fan malgastar energies i bones intencions a moltíssimes persones. 

D’altra banda, escrivim també per als xiquets, xiquetes i joves, perquè ells i elles també puguen tindre de primera mà informació important per a les seues vides. S’afavorix, així, el que actualment es reconeix com la comunicació inclusiva de la ciència, que aconseguix un major abast i ús de la mateixa per a totes les persones, també per als xiquets i les xiquetes. Esta és una manera d’integrar el dret a l’educació en el context actual de les societats dialògiques i aconseguir un major avanç d’este dret.

Este compromís es fa possible gràcies a totes les persones que seguiu i compartiu estos articles, ajudant al fet que més gent conega les evidències que asseguren la millor educació; lliure de faules i sense excloure a ningú. Gràcies per col·laborar en este objectiu de desenvolupament sostenible en favor d’un món millor.

Feliç dia!

[Imatge: Freepik]