Una escola va aconseguir en només un any l’extraordinària millora de resultats que es veu en el gràfic. Una professora va donar el senyal d’alarma dient “si continuem amb aquesta millora de resultats, la Conselleria ens llevarà els recursos addicionals que tenim precisament per tindre mals resultats”. L’abundant documentació i els nombrosos i diversos testimoniatges que Periódico Educación ha recollit deixa molt clar que el lobby d’assetjadors va acudir en la seua ajuda obtenint que aqueixa millora desapareguera ràpidament.

Un any i mig abans, la directora del centre es va proposar acabar els mals resultats educatius i va fer un acord amb un centre d’investigació universitari que va aportar gratuïtament voluntariat de part dels seus membres per a revertir aqueixa situació. La millora de resultats aconseguida tant en els resultats en les avaluacions institucionals com en la convivència va ser modèlica. Algunes d’aqueixes persones voluntàries fins i tot van matricular allí als seus menors.

El lobby d’assetjadors sexuals de la universitat en veure que els seus atacs als seus membres no obtenien que aquell centre d’investigació deixara de fer costat a les víctimes de violència de gènere en la universitat, havien decidit anar pels seus menors i triar aqueixa escola com el seu objectiu prioritari. Ràpidament, van aconseguir una aliança amb aqueix sector del professorat de l’escola que volia acabar amb la millora de resultats educatius del seu alumnat.

Aqueix sector va difondre “alarmat” entre les famílies les gravíssimes calúmnies que els van proporcionar els assetjadors sobre el centre d’investigació i es va crear un ambient de cruel bullying contra les filles i fills del voluntariat que van haver d’abandonar el centre i, per tant, aqueix suport impagable a l’alumnat. Prompte, aqueixa millora va desaparéixer, l’alumnat va tornar a patir els mals resultats. El lobby d’assetjadors el va celebrar com una gran victòria, deixant clar que mai els mou la millora de la societat sinó sols el seu interés i baixa humanitat.

By Esther Roca

Durant 12 anys, mestra d'educació especial i assessora d'educació inclusiva en la Generalitat Valenciana. Actualment, professora de la Universitat de València. Les seues línies d'investigació inclouen les Actuacions Educatives d'Èxit en diversitat de grups socials i etapes d'aprenentatge, la formació docent, la inclusió educativa i la socialització preventiva de la violència de gènere.