Últimament hem pogut llegir en premsa diferents reflexions sobre la segregació escolar, és a dir, les propostes que d’una manera o una altra impliquen separar l’alumnat més vulnerable, suposadament amb la intenció de millorar els seus resultats. La ciència ens diu des de fa molts anys que tota acció segregadora porta al fracàs i, en canvi, se sap quines altres accions contribueixen a superar les desigualtats socials millorant els resultats, tant de convivència com d’aprenentatge, de persones, aules, escoles, barris…

Hui portem 3 articles que poden ajudar a vore més clara la relació entre teories pseudocientífiques i segregació escolar, així com aclarir què diu realment la ciència sobre este tema i com s’està superant esta problemàtica cada vegada en més centres educatius:

Que tingues un dia genial!