Hui, Dia Internacional dels Drets Humans, celebrem 1 any del llançament de Periódico Educación (PE); únic periòdic d’educació del món que publica tots els dies de l’any aportant informació rigorosa i contrastada científicament.

PE va emergir davant la necessitat de facilitar un mitjà informatiu d’interés per a tota la ciutadania preocupada per l’educació en totes les etapes i la seua rellevància per a la millora de les nostres societats.

Moltes persones agraeixen a PE el seu posicionament per les evidències científiques enfront de les faules que s’estenen en l’àmbit de l’educació, la prevenció de la violència, etc. PE no està al servei d’una determinada opció, ja que això té conseqüències greus en la millora de l’educació perquè sol invisibilitzar a les persones que estan transformant, enfront d’altres “experts” que no han obtingut millores educatives en cap lloc. En este sentit, PE ha demostrat durant un any la seua pluralitat i dedicació exclusiva a la veritat, a allò que s’ha contrastat que aporta més millores i noves creacions socials.

Els i les lectores ens expliquen com els breus articles del PE els ajuden a obrir debats i diàlegs a les aules, amb les famílies i en la formació docent, per a transformar i millorar l’educació i les seues vides. En concret, d’una enquesta a 106 persones, el 78% ens diuen que PE està tenint un clar impacte positiu en el seu treball en l’educació i un 45% que està tenint un clar impacte positiu en la seua vida personal.

Quan la ciutadania vol conéixer per què els resultats educatius empitjoren, per què augmenta la violència i l’assetjament sexual en la infància i en les relacions entre les persones joves, etc., en PE troben evidències científiques sobre este tema i maneres de poder transformar estes realitats des d’eixe mateix instant. PE no despista amb altres discursos i anàlisis de persones que no han aconseguit millores en cap lloc.

Més de 126 000 visitants i unes 260 000 visites han enriquit i estés PE a diferents llocs. Els països que més lligen les nostres notícies en estos moments són Espanya, Mèxic, els Estats Units, l’Equador, el Perú, Colòmbia, l’Argentina, el Brasil, Països Baixos i Romania. PE ha participat mostrant el seu impacte també en congressos internacionals i altres jornades formatives.

No serien possibles estos resultats en tan sols un any sense un posicionament clar en allò que és vertader, bo i bell per a la ciutadania. És fàcil deixar-se portar “pel que més ven”, amb l’objectiu d’aconseguir “més visites”. PE no ho fa; s’inspira en els millors mitjans i moviments socials que al llarg de la història han lluitat per rescatar la veritat, el que és bo i bell de les nostres societats. Realment són estos moviments i iniciatives els que aconseguixen la superació de les desigualtats, del racisme, de la violència; en definitiva, aconseguixen més i millors canvis socials. La resta no canvia l’educació, només genera crispació social, pèrdua de sentit pels mitjans, i fins i tot desinformació en este àmbit.

Aprofitem un dia important com hui per a agrair a les quasi 100 persones col·laboradores de PE; també a les persones que ens lligen i compartixen els articles; juntes fan possible avançar en el dret al progrés científic en l’educació per a totes les persones.