A pocs dies d’iniciar un nou curs escolar, volem destacar un element que té un gran impacte en el desenvolupament d’actuacions que milloren l’educació: el lideratge als centres educatius.

Qui pren les regnes d’un centre educatiu ha d’organitzar-lo, sostindre’l i generar grans millores en l’alumnat i en la comunitat. Però qualsevol equip directiu té èxit en la seua tasca? Què diuen les evidències sobre quin és el millor tipus de lideratge per a aconseguir estos objectius? És un paper exclusiu d’equips directius i de professorat? Poden els membres de la comunitat convertir-se en líders pedagògics dels seus centres educatius?

Presentem hui dos articles que ens donen pistes sobre este tema per a inspirar l’inici de curs que, durant els pròxims dies, provocarà importants decisions i plantejarà els somnis que volem fer realitat durant l’any escolar, amb vista al futur.

Que tingues un dia genial!