La majoria de les persones reconeixen la música com un art que exerceix una gran influència en diverses facetes de la vida. Els gustos musicals poden ser summament variats, però existeix un consens notable en els valors que transmeten les millors melodies i obres musicals. L’esforç, la constància i la dedicació requerits per a la interpretació musical són un clar exemple dels valors que es desitgen transmetre per a l’aprenentatge de l’alumnat en qualsevol àrea o disciplina.

La música, la seua anàlisi des de la neurociència i les teories de l’aprenentatge, ens permeten persistir malgrat les ones postmodernes que redueixen la qualitat de l’educació. Insistim a fomentar la passió per aprendre, l’esforç i la col·laboració amb altres persones, així com a reconéixer que els millors aprenentatges i les obres més destacades són claus per a transformar el món a través de l’educació.

En els articles recomanats de hui podem recordar què diu la neurociència sobre la música; quins efectes té l’educació musical en l’aprenentatge i el desenvolupament, així com en la salut; i una interessant proposta sobre com aprofitar els moments compartits per a dialogar sobre les cançons que escoltem:

Que tingues un dia genial!