navidad lectura periódico educación

Mitjans i xarxes fan publicitat dels llibres que milloren els seus ingressos presentant-los com “els llibres dels quals tothom parla”. Els qui no volem ser titelles submises a la publicitat triem lliurement llegir els llibres de més qualitat, els que milloren al mateix temps als qui els lligen i al conjunt de la societat.

“La Societat Dialògica” no es compra ni es ven, es llig i es comenta, és gratuït, cap de les seues paraules pretén el triomf en el mercat. La seua intenció i el seu assoliment és l’èxit que aconsegueix possibilitant que totes les persones, de tota condició, sense cap mena de discriminació, puguem comprendre la societat en la qual vivim i viurem. Així podrem tindre, si volem, vides excel·lents al mateix temps que contribuïm a millorar a les persones amb les quals ens relacionem i al conjunt de la societat. No es pot entendre ni millorar l’educació sense comprendre la societat de la qual forma part.

Aquest és un llibre del màxim nivell internacional, tant intel·lectual com científic. És un llibre entretingut i molt fàcil d’entendre alhora. L’he llegit en la versió original en anglés, però aquestes vacances el llegiré molt millor en la seua recentment publicada traducció a l’espanyol: toca ací per a descarregar el llibre.

[Imatge: 123RF]

By Esther Roca

Durant 12 anys, mestra d'educació especial i assessora d'educació inclusiva en la Generalitat Valenciana. Actualment, professora de la Universitat de València. Les seues línies d'investigació inclouen les Actuacions Educatives d'Èxit en diversitat de grups socials i etapes d'aprenentatge, la formació docent, la inclusió educativa i la socialització preventiva de la violència de gènere.