Sara García Alonso és biòloga molecular. És investigadora postdoctoral al Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO), on lidera un projecte per a descobrir nous fàrmacs contra el càncer de pulmó i de pàncrees. A més, en novembre de 2022 va ser seleccionada per l’Agència Espacial Europea (ESA) en qualitat de reserva, convertint-se en la primera dona candidata a astronauta espanyola.

El proper 17 de gener, a les 10h., l’astronauta i investigadora del càncer (CNIO) Sara García participarà en un webinar pensat per a respondre preguntes de xiquets, xiquetes i adolescents (també de grans, és clar!). És totalment obert al públic, prèvia inscripció a aquest enllaç.

Sara, a quin públic i de quines edats li recomanes el webinar? Per què els semblarà interessant?

Aquest webinar és recomanable i pot resultar interessant per a públic de totes les edats que vulga saber com treballa una investigadora en càncer i tinga curiositat per la ciència i la investigació. Pot ser particularment útil per a estudiants d’escoles i instituts que es plantegen opcions sobre el seu futur i no s’acaben d’imaginar com seria aquesta preciosa professió. També perquè totes les xiquetes, xiquets i joves que ho desitgen puguen escoltar l’experiència d’algú que ha perseguit els seus somnis de ser investigadora i astronauta, enfrontant-se a tota mena de reptes però sempre mantenint la il·lusió.

Ens podries explicar com veus ara, personalment, la importància que té estudiar, esforçar-se a l’escola, no rendir-se i perseguir noves metes?

Considere que és molt important construir una base sòlida de coneixement, ja que ajudarà per al futur aprenentatge i desenvolupament personal. Exposar-se a nova informació i idees millora el nostre pensament crític i les nostres habilitats de resolució de problemes. D’altra banda, quan persegueixes noves metes i no et rendeixes, sinó que continues aprenent i creixent, generes una gran sensació de realització i satisfacció personal, que contribueix en gran mesura perquè estiguem millor i siguem més feliços.

Quina importància creus que té l’educació per al món? I per a les persones?

Crec que l’educació i aquests valors ens converteixen en membres de la societat més informats i compromesos, cosa que ens fa capaços de comprendre millor i contribuir als problemes importants que enfronta la societat, tenint així un impacte positiu en les persones que ens envolten i al món en general.

[Imatge:Sara García Alonso al CNIO (Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques), a Madrid; crèdit: Laura M. Lombardia/CNIO]