Participe a l’espai de diàleg del col·legi l’Escolaica de Cullera ja des de fa anys. Ens reunim una vegada al mes i debatem sobre algunes pàgines del text científic que s’haja acordat prèviament, vinculat a la prevenció de la violència des de les primeres edats. Hem llegit des de llibres com El amor en la Sociedad del Riesgo de Jesús Gómez fins a articles com el de Violència de Gènere Aïlladora, de 2021.

Ara estem llegint el llibre Societat Dialògica, que té com a autor Ramón Flecha. Som un grup divers de persones: famílies (en este grup em trobe jo), docents i qualsevol membre de la comunitat educativa, benvingut sempre al nostre espai.

Per a mi, esta actuació educativa d’èxit s’ha convertit en una cosa fonamental en la meua vida, ja que m’ajuda enormement tant en la meua manera de vore, conéixer i entendre la societat actual, com per a ajudar els meus fills a fer exactament el mateix. Jo aprenc cada dia i és molt bonic ser part dels llaços que es creen en este espai tan amable i sincer, on cadascú mostrem la nostra visió i ens ajudem a entendre el text fins i tot des d’altres perspectives, ja que cadascun i cadascuna de nosaltres ens ho portem a la nostra part més personal. Crec que la diversitat del grup, però alhora la universalitat de les nostres inquietuds, fa que siga tan especial.

Per exemple, una de les meues darreres participacions va ser compartir el que Ramon escriu en un paràgraf sobre les persones que trien la bellesa davant de la lletjor, no només a casa seua (usant com a exemple un quadre de bellesa universal com ho és la Nit Estrellada de Van Gogh), sinó en molts àmbits de les seues vides. Em va agradar molt esta reflexió perquè em va fer pensar a mi també com vull que la bellesa forme part del meu dia a dia, tant a casa meua com a les meues relacions socials, i mostrar-los esta manera de vore la vida als meus fills també.

Igual que fa temps que participe en este espai, espere continuar molts anys més, aprenent cada dia un poc més.

By Silvia Castro Blanco

Mare d'un alumne de l'Escolaica de Cullera (València)