Seguim en període vacacional escolar però prompte començarà un nou curs per als xiquets, xiquetes i adolescents. El desenvolupament saludable de les i els joves és un tema que sol preocupar les famílies però no sempre sabem com potenciar-ho des de casa. Ací podeu trobar informació clau en dos aspectes que afecten directament la salut i, per tant, al desenvolupament. Un d’ells té a vore amb un mal hàbit que s’ha posat de moda, el vapeig. Tal com indiquen les evidències, va en augment i té efectes adversos en el desenvolupament a llarg termini de l’estructura i funció cerebral, així com possibles canvis en la neurocognició i el comportament. Un altre tema és l’alimentació: encara que cada vegada sembla que estem més conscienciats, continuem oferint aliments amb alts índexs de sucres afegits que tenen impactes negatius per a la salut.

Tindre major coneixement científic ens ajudarà a saber que no és igual una cosa o una altra i ens ajudarà a triar més lliurement com parlar d’uns certs aliments o mals hàbits, posant-los més o menys atractiu:

Que tingues un dia genial!