Potser comencem a pensar ja en quins racons programarem a les nostres aules d’infantil o en els jocs dels patis o de les activitats extraescolars. Potser també queda poc per a preparar la primera reunió amb famílies en la qual el professorat pot orientar sobre quin tipus de jocs potenciar a casa per a anar tots a una en l’emocionant tasca d’oferir la millor educació.

En estos dos articles ens donen les claus de quin tipus de jocs són els que influeixen de forma més positiva en la infància, posant el focus en el tipus d’interaccions que es donen. Lluny de l’engany, molt estés, que l’avorriment és bo o que el joc lliure estimula la creativitat, el que se sap és que és justament el contrari. Els jocs dirigits que posen en marxa les interaccions conegudes com «d’anada i tornada» (serve and return), són els que més beneficis aporten al desenvolupament, alhora que contribueixen a la socialització.

Que tingues un dia genial!