S’ha anunciat el Premi Princesa d’Astúries de Comunicació i Humanitats 2023 al filòsof Nuccio Ordine. El Periódico Educación considera molt positiu que es premie la cultura clàssica unida al professorat que s’esforça per aconseguir que el seu alumnat pobre puga fer un salt social i cultural. Ell mateix va fer eixe salt i també valora molt la carta que Camus va escriure al seu mestre de primària, el dia que va rebre el Premi Nobel, dient: “sense tu, sense la teua mà com a guia, un xiquet pobre com jo no ho haguera aconseguit”.

En la carta que Ordine ha fet pública en rebre la notificació del premi el dedica als qui “ensenyen i canvien silenciosament amb el seu sacrifici la vida dels seus alumnes. Als qui cada dia, en una barraca africana o en un poble pobre de Calàbria o d’Hispanoamèrica, realitzen un gran miracle: permetre als estudiants pobres fer eixe salt social i cultural que fa la nostra societat més justa i igualitària”.

El Periódico Educación publica contínuament articles que col·laboren amb eixe professorat que s’ho mereix tot. Defensem la cultura clàssica i expliquem com molt professorat aconsegueix que siga una gran porta a l’èxit cultural i social de persones de totes les condicions, refutant així les crítiques al fet que les escoles promocionen la que a vegades es denomina incorrectament “cultura de les elits”. Publiquem també sobre els camins per a portar a l’èxit escolar a tot l’alumnat. Continuarem fent-ho perquè el professorat al qual Nuccio Ordine dedica el seu premi s’ho mereix.