Happy friendly school friends boys and girls spend time after class hold hands together when saying goodbye or playing children games dressed in casual kids clothes stands on path of sunny park

Com a professionals de l’educació compartim el consens unànime que l’alumnat no aprén tant els valors dels quals parlem sinó d’allò que posem en pràctica. També sabem que no hi ha pitjor educació que dir una cosa i fer el contrari. Malauradament, en el nostre sistema educatiu hi ha una xicoteta part de professionals que ho fan.

Com estan publicant ara diferents mitjans, a la sala Apolo, després del sopar d’empresa, Gordillo suposadament va fer tocaments a la periodista, qui va patir un atac d’ansietat. Va anar al centre d’assistència primària i va presentar la denúncia als Mossos d’Esquadra. Hi ha al teu claustre i equip alguna persona que es va fer ressò dels atacs d’alguns mitjans de comunicació contra el grup d’investigació CREA? El denunciat era el director dels mitjans que van llançar eixos atacs.

Aquesta denúncia és una prova més que els qui van esmentar aqueixos atacs (o ho continuen fent) són còmplices actius dels assetjaments sexuals, fan la violència de gènere aïlladora contra la qual ja estan legislant alguns parlaments. Estan creant així en els centres educatius dels quals són professionals un ambient que ensenya a assetjar sexualment i que no cal fer costat a les víctimes perquè fer-ho significa rebre calúmnies per a tota la vida.

Hi ha professionals que callen quan senten eixos esments als atacs per part de col·legues. D’aquesta forma estan sent les persones “neutrals” qui són imprescindibles perquè eixa violència de gènere aïlladora continue. Professionals que sí que practiquen els valors en els quals tothom diu que cal educar no romanen en silenci, aclareixen als qui esmenten aqueixos atacs que fer-ho és col·laborar activament en l’assetjament. Així creen en els seus centres educatius un context lliure d’assetjaments aconseguint que totes les xiquetes i xiquets visquen millor a les seues escoles infantils, primàries, secundàries i en la resta de les seues vides.

By Esther Roca

Durant 12 anys, mestra d'educació especial i assessora d'educació inclusiva en la Generalitat Valenciana. Actualment, professora de la Universitat de València. Les seues línies d'investigació inclouen les Actuacions Educatives d'Èxit en diversitat de grups socials i etapes d'aprenentatge, la formació docent, la inclusió educativa i la socialització preventiva de la violència de gènere.