Només queden dos dies perquè torne un dels congressos internacionals més esperats de l’any: Ciència, Feminisme i Masculinitats. CICFEM és un congrés mogut per la il·lusió de contribuir a una societat cada vegada més diversa i igualitària. És un congrés lliure de violència, discriminació i assetjament, valent i transformador, que avança cap al coneixement científic des de diverses disciplines com ara l’educació, la psicologia, la medicina o el periodisme.

En l’àmbit de l’educació, en molts casos acostumats a rebre enganys i aportacions sense cap suport d’evidència científica, és especialment important assistir a un congrés d’estes característiques. Per això animem a vindre a estudiants, docents, investigadors i, en definitiva, persones compromeses per conéixer i promoure una educació millor per a tots els alumnes i persones. Una educació on es promoga la diversitat d’opinions i el diàleg igualitari basat en evidències científiques d’impacte social.

La cinquena edició d’este congrés, organitzat per l’Associació de Ciències, Feminisme i Masculinitats (AUCFEM), se celebrarà a la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València els dies 3 i 4 de març. A més a més, amb l’objectiu de poder compartir ciència i coneixement amb persones de totes les parts del món, serà híbrid; és a dir, els participants podran assistir tant de forma virtual com presencial.  

Helena Rausell, Rosa Maria Bó, Marta Talavera, Sandra Boni i Teresa Sordé inauguraran esta V edició del congrés el proper divendres dia 3 de març. Després, la Dra. Lucía Gallego, professora de microbiologia de la Universitat del País Basc, realitzarà la conferència inaugural titulada “Declaració dels drets de les dones en Salut”.

Al llarg dels dos dies, comptarem amb un centenar de comunicacions simultànies i podrem gaudir també de tres panells molt transformadors de la mà d’investigadores i investigadors reconeguts a nivell nacional i internacional:

  • Panell 1: “Abusos a la infància: accions internacionals d’impacte”
  • Panell 2: “Consentiment sexual i actes comunicatius. Evidències científiques d’impacte social”
  • Panell 3: “Les dones tenim dret a la ciència sobre nosaltres.”

A la web podeu trobar més detall sobre el programa.

Enguany segur que es repeteix el bon ambient de les edicions passades, respectuós, productiu i ple de somnis i il·lusió; un espai on conéixer persones de ciència i treballar per una acadèmia i un futur millors.Us animem a compartir coneixement i reflexions a les xarxes socials, utilitzant el hashtag #CICFEM23

[Imatge: cicfem.com]

By Nerea Gutiérrez

Investigadora en la Universitat de Deusto. Les seues línies d'investigació inclouen la reducció del fracàs i l'abandonament escolar i la prevenció de la violència de gènere des de la infància.