Les legislacions sobre la prioritat de l’impacte social estan iniciant una profunda revolució de tot el nostre treball per a orientar-lo cap a aconseguir millores de la vida de la ciutadania en relació amb els seus propis objectius. Com a exemple, la recent convocatòria de sexennis, assumint per primera vegada eixa prioritat generada per l’actual societat dialògica, obliga a tot el professorat universitari que vulga aprovar a presentar evidències quantitatives i/o qualitatives de l’impacte social que està aconseguint amb la seua activitat investigadora.

El Periódico Educación és un dels millors recursos que pot usar el professorat universitari que tinga o que vulga tindre impacte social per a poder presentar eixes evidències. Els qui lligen el PE ho fan perquè volen tindre evidències científiques d’impacte social per a així millorar les vides de la ciutadania, tant de les persones amb les quals treballen com amb els seus familiars i amistats. En molts casos, no sols lligen i actuen, sinó que també difonen els seus articles perquè altres persones també puguen llegir-los i actuar. Este mitjà no és un dels periòdics amb articles destinats als hooligans de l’una o l’altra opció política; el seu únic objectiu és el periodisme excel·lent al servici d’una informació sempre basada en evidències científiques d’impacte social, mai en les faules habituals en molts mitjans.

El professorat universitari que té impacte social o que treballa per a tindre’l en el futur pot enviar al PE els seus articles i aconseguir la publicació dels que més contribuïsquen a eixes millores de la ciutadania. Eixes publicacions seran una de les evidències que eixe professorat pot presentar a les diferents convocatòries de projectes i d’avaluacions, evidència de disseminació que potencialment pot generar transferència (el seu ús en la pràctica) que al seu torn pot generar impacte social (millora efectiva).

[Imatge: Freepik]

By Ramón Flecha

Catedràtic Emèrit de la Universitat de Barcelona. Investigador número 1 del rànquing científic internacional Google Scholar en les categories de "gender violence" i "social impact" (violència de gènere i impacte social, respectivament). Director de REVERS-ED.